Не вирiс я на чужинi...

Геннадий Сивак
"I  виріс я на чужині"
Тарас  Шевченко.

Не  виріс я на чужині,
А в Україні, в райськім краї,
Жилося добре там мені,
Де навкруги краї безкраї.
Тепер пишу цього  вірша,
Про вулицю  мою чудову,
Під старість відчуваю жах,
Бо у душі нема спокою,
Життя так схоже тут і там,
Ті ж самі люди, долі, теми,
Ми суперечим ворогам,
Та  створюєм собі проблеми.
Де правда?  Як знайти її?
Та як жадану розшукати?
Давно за нею  йдуть бої,
Адже вона для нас як мати.
Не  виріс я на чужині,
Місця  ті згадую донині,
Та зустрічаю  нові дні,
В  біблейській,
 Мрій моїх  країні.

Автор  Геннадій  Сівак.
17  лютого  2000 року.