Памятi Тараса Шевченка

Геннадий Сивак
Пам'яті  Тараса Шевченка.

Вільна ненька - Україна,
Нині з сумом на очах,
Народила мати сина,
Та носила на руках.
У колисці колисала,
Сонечком всміхалась ти,
Вночі  зорі  рахувала,
Знала – вічно їм цвісти.
Мелодійна, гарна мова,
Та  Тарасові пісні
І від них нам синь ранкова,
В час, коли ще дні смутні.
Глянь, калина при дорозі
І хатина на горі,
Ось, розлука на порозі,
Та навколо  кобзарі.


Автор  Геннадій      Сівак.
9  березня    2001 року.