Грають сурми на кордон

Алекс Авни Железнов
Грають сурми на кордоні
У лиху годину
Ворог вбраний  в міцні броні,
Як ті паладини.

Лицарство непереможне,
Де ж ти заховалось?
Або ти неспроможне
Як це раптом сталось?

Де твоя козацька слава
Завзятість та й сила
Мушкети й булави
Та кров, що кипіла.

Грають сурми на кордоні
Час прийшов вставати.
Застоялись в стійлах коні,
В арсеналі гармати.