До 200 рiччя Тараса Шевченка

Геннадий Сивак
До 200 річчя Тараса Григоровича
Шевченка.

Тарасів "Заповіт" читаю,
Гортаю  жовклі сторінки,
Та суть життя по ним вивчаю,
Пророка  золоті   думки…

Про чорні брові, й карі очі,
Збирала доля колоски,
Та про страждання  ті дівочі,
Про те як жили козаки…

Про вітер буйний на рікою,
До  цих  часів Дніпро біжить,
Під тою самою горою,
А в Києві каштанів цвіт…

Про довгу косу, й домовину,
Про Катерину, й чумаків,
Про ніжну неньку  Україну,
Та позабутих   кріпаків…

Слова  великого  Пророка ,
Доносить  небо  навесні,
По мудрим і святим урокам,
Так втішно вчитися мені…

Автор    Геннадій Сівак.
7  березня  2014 року.