С-Мислимат. Аманат

Ахмедпаша Ахмедпашаев
                СтIл Мислимат               
АМАНАТ

Зи бубади аманат яз накьвад кIус зав вугана:
«И накьвадкай зерре патаз физ тахьуй гьа! - лагьана, -
Накьв я чи фу, месни партал, накьв я кIвални некIед хур,
Тарих чIехи шумуд магьал, балаяр хьиз, хурал кьур.
Инсанвилиз жеч ярашугъ чилин хатур хайиди.
Са чIавузни жедач кьулухъ Диде-Ватан хвейиди,-
ИкI лагьана, бубади зи са чанг яна далудиз,-
Сир хвейиди жеч, - лагьана, - гьич рекьелай алудиз.»