С-Мислимат. Жемир, инсан, къупаран

Ахмедпаша Ахмедпашаев
                СтIал Мислимат
ЖЕМИР, ИНСАН, КЪУПАРАН

Буй-бухахдиз гьикьван гъвечIи хьайитIан,
Инсан чилин иеси хьиз аквада.
Цавун аршдай, катра хьиз, лув гайитIан.
Марфад тIинкI хьиз, са къуз чили чIугвада.

Жемир, инсан,хам  тарлан хьиз, къупаран.
Са тIвар я ви вахтуналди амукьдай.
Гьа тIварни тур на дуьньядал аваран,
Фана тахьуй, накьан югъ хьиз, тамукьдай.

Ал- Ярагъи, Куьре Мелик …  виш сарин
Яхадавай якъутар я, нур алай.
ТIварарихъ нур жеда ахьтин ксарин,
Душмандиз кам тежер, кIубан, зур алай.

Садбур ава бала хьана йикъазни-
Файдасузар, чилин майва пучзавай.
Гьа сад хьиз тир авачизни авазни,
Квел чан гъана и дуьньяди вучзавай?