Стал. Мислимат. Дагъустан я чIехи хзан...

Ахмедпаша Ахмедпашаев
              СтIал МИСЛИМАТ
ДАГЪУСТАН Я ЧIЕХИ ХЗАН…

Россия чи - хайи уьлкве,
Къавкъаз дагълар - дере кьакьан…
Дагъустан яз асил-бине,
Гзаф шад я къе чи хзан.

Къумукь, татар, авар, лезги,
Табасаран, урус, дарги…
Тефир авач, сад яз вири.
Гьуьрметлуди я  чи хзан.

Чидай гьахъни гьарам, гьалал,
Нагьакь рекьиз тевгьидай кам,
Намус чIехи, крар тамам,
Нифретлуди я  чи хзан.

Сад мих, тахта, ракь гатадай,
Сад ник, бустан, багъ кутадай,
Сад циферлай рехъ кутадай…
Къиметлуди я  чи хзан.

Марифатлу гьар вядедиз
Вафалубур яз дуьньядиз,
Ухшар авай руш гададиз,
Гьунарлуди я чи хзан.

Гзаф зар-зур алаз вичел
Хзандин йис агакьна чал…
Къарагъарай дуьнья кIвачел,
Гьунарлуди  я чи хзан.

Чи хзандин са паюнкай
Хкахь тийир гъетер хьанва.
Гьар дереда амайбур(у)кай
Шегьерарни хуьрер хьанва.