Вирок

Валентина Большакова 59
Лисиця, вовк, ведмідь,
Зібралися в суді,
Сховати злочини свої,
Та  крайнього знайти.

Злочинцем – зайця нарекли,
Бо саме,  буцім, він
Не спить вночі,
Та має вуха довгі
 
І більше всіх все знає,
І бачить все,
Багато нірок має
І в нірки все стягає.

- Хто він такий?! – ось так кричали, -
Що чує все, що шарудить
І швидко так від нас біжить
Та все ховається в норі,

Що ми не можемо знайти.
Стежину нам перебігає,
Траву на межі всю з’їдає,
Завжди мовчить, не розмовляє


І навіть нас не привітає.
То й вирок винесемо самі:
Спіймати зайця на зорі,
Та й розірвати на шматки!

Завжди наука є в природі,
Щоб стерегтися від таких –
Жорстоких суддів тих лихих.
А як же заєць? -  Бог заступник!

І досі звірі ті усі,
Шукають зайця при зорі.