Укра нському народу

Валентина Большакова 59
В центрі міста на майдані
Революція іде,
- Хай наш сотник чорнобровий
За отамана буде!
 Клич повсюди: - З нами віра!
Гімн народний, спів молитв,
За майбутнє - наша воля,
Віче! Так народ рішив!

Слава тут героям, слава!
Слава Україні всій!...
Та круки літають в небі
Ждуть, щоб розірвати мир.

Налітають на голубок
В небі сяйво  у диму…
Всі підсудні хто затіяв
Вбивство долі на шляху.

Почорніло небо міста,
Чорний дим клубочиться,
Автоматна стрілянина,
Кров тече дзюркочеться…

В  квітах, в свічках барикади
І в молитві плач людський -
Дзвонять дзвони як набати:
Небеса, синів прийміть!

Ліві, праві, небайдужі,
Тут знаходяться усі,
Про політиків, їх справи –
Всі промови й балачки!

Подивіться,  люди добрі,
У маєтках золотих
Головні мужі держави
Честь продали за безцінь!

Олігархи, депутати…
В владі властолюбці всі,
Їх ті хвилі корупційні
Заколисують в житті.


То на гору підіймають,
Де царі і свита їх,
А   внизу, то їх доріжки,
Корупційна піна їх.

У воді тій каламутній
Політична справа вся:
Хитрість і підступні дії -
Олігархів сила та.

Україно, рідна ненько!
Скільки натерпілась ти!
Недоторкані при владі,
Злодії нажились всі.

Нема  святості у владі
Ні честі, - ось правда,
Нема до народу  любові –
В цьому криза й правда!

Наче люди подуріли,
На війну наймаються.
Проти кого, не розумні!
Той народ збирається!

  Проти матері  і батька,
Та проти їх сина,
Проти бідної родини,
Вся в боргах країна.

Схаменіться, гляньте в очі:
Хто посіяв смуту,
Хіба варті олігархи,
Щоб віддати душу!

Хіба варта кучка влади,
За них життя дати…,
Щоб вони на п’єдесталі
  Чини собі взяли.

 Поділили ті посади,
 Знов ті самі люди
 Із  красивими словами
Простягають руки.
 
Вже від імені країни
  Жебраками стали,
  Не народ їх посилає -
 Зрада й капітали.

А «сусіди» які «добрі»:
Для людей кредити,
Щоб у ямі «дольовій»
Були  наші діти.

Працювали в бідноті
Та борги несли, несли…
На «хазяїна» у праці
У ярмі завжди були.

Гей, народе мій великий!
Кобзаря згадаймо,
За кого страждав він вірний,
До кого звертався!

Хвилюється море люду
Та за Україну:
Чесну, вільну, справедливу,
За долю єдину.

Ми – народ,  країна  мила,
Тут родина, дім і рід,
І веснянки, і веселка,
І дівочій гарний спів.

В мудрості народній правда,
Гідність, людяність жива,
Всім потрібно жити  в мирі!
Україно, ти свята!


В. П. Большакова.

3. 03. 2014