Зачем? Why?

Лариса Изергина
Аннотация: Обществоведение: Времена года: Настроение – приступ зимней хандры. (Этюд. Из циклов «Обычаи обывателей», «Хроники мутного времени». Авторский подстрочный перевод на английский.)

Зачем?
Лариса Изергина

Зачем я тебе?

с моей зимней хандрою,
с моим днём рожденья
в глухом январе...

Зачем я?

с душою, ушедшей под лёд
и в сумрачной сини
уснувшей без снов.

Зачем?

толща льда нарастает
над робким зерном
вдохновенья.

23 декабря 2013 г.

Abstract: Social Studies: The seasons: Mood – a fit of winter spleen. (A sketch. From the “Philistines’ ways”, “Chronicles of the troubled times” cycles. The author’s interlinear translation from Russian.)

Why?
by Larissa Izergina

Why do you need me?

with my fit of winter spleen,
with my birthday
in the cheerless January...

Why me?

with my soul gone under the ice
and sleeping in the blue dusk
but having no dreams.

Why?

the ice grows thicker
over a grain
of timid inspiration.

Dec 23, 2013