Зимната вечер догаря

Радко Стоянов 2
Зимната вечер догаря,
стихва повеят студен,
мигли вълшебни разтваря
първият пролетен ден.

И чародей чудотворен
пръска навред аромат,
пее южняк неуморен,
птици в небето кръжат!

Колко усмивки красиви
като зората блестят!
Колко цветята щастливи
с нови надежди цъфтят!

И като ручей кристален
идва при нас радостта!
И като огън разпален
идва при нас Любовта!