Жегьил шаирдиз

Камил Акимов
Экспромт - пародия.


"Вак1аз ракьар хъиягъна-
К1вач алукьна ракьарал.
Хкведайла элкъвена,
Балк1ан фена ахварал..."

...Рик1е ашкъи герек я,
Ам чирагъ хьиз кун патал.
Чирвилер  чаз куьмек я,
Халис шаир хьун патал!

Ухшар хьана уст1ардиз
Гвачиз атай алатар,
Тамаш адан гьунардиз,
Гьар гафуна - гъалат1ар!

Яр Бакудиз акъатна
Жегьил Шаир хуьремаз,
Хьрак къизгъин акатна,
Гъилер гьеле гъуьремаз.

Акатмир вак гьерекат,
Агакьай ник гуьдайла,
Ви акьулдин мярекат
Халкьдин вилик гъидайла!