Весенний день

Пётр Шаколо
Весенний день, расправив крылья,
Как будто птица, мягко приземлился.
Опять природа набирает силы,
Тревожит нас, чтоб каждый пробудился.

И человек, всей сущностью принять
Готов природы обновление:
Душа поёт и хочется летать,
Взметнуться птицей, хоть бы на мгновение!

Все мысли переполнены желаньем,
Волною чувство наплывает,-
И он настанет, час свиданья,
Для тех, кто любит и страдает!

     ===============


     Вясенні дзень.

Вясенні дзень расправіў крылы,
Як быццам птушка, мякка прызямліўся,
Ізноў прырода набірае сілы,
Трывожыць нас, каб кожны абудзіўся.

І чалавек, усёй сваёй істотай,
Гатоў прыняць прыроды абнаўленне:
Душа пяе, яму ўзляцець ахвота
Вышэй за птушак, хоць бы на імгненне!

І думкі перапоўнены жаданнем,
Пачуццяў хвалі наплываюць,-
Бясспрэчна, прыйдзе час спаткання,
Якога прагнуць і чакаюць!
    
1.03.2014 г.