Нехай кiнь дума, в нього голова велика

Петр Коваль
Кудись нестись, вгризаючись в вудила,
Чи одичавіти, звільнившись від вудил?
А може впасти на шляху безсило,
Під бік підм’явши чорнозему пил?
Ніхто не зможе знову осідлати,
На поле бою більше не піду.
Чіпляйте плуг і будемо орати.
Не сійте лихо, не ростіть біду.