Перехрестя

Любов Ведута
ПЕРЕХРЕСТЯ

Перехрестя… І вкотре вже
Вибираю подальшу долю.
Тьма спокус, серед них і ти.
Але я  собі не дозволю…

Зовсім поруч ще три шляхи,
Три незвідані ще дороги.
Не відмолені є гріхи –
Манівці, камінці під ноги.

Повернутися може всяк,
Бігти, бігти назад щосили.
Але жити зі страхом як?
Рівносильно, коли вбили.

Не моє! Я обрала шлях,
Непроторений і незбитий.
І затоптаний в пил страх,
І новий горизонт відкритий.

І замолені вже гріхи,
А нові не спішу збирати…
Перехрестя!.. І три шляхи.
Знов пора якийсь обирати.