Саират - рубаи на лезгинском языке

Ахмедпаша Ахмедпашаев
Р У Б А И . САИРАТ Ахмедпашаева

1.
Вуч гуьзел я! Гьамиша вун жегьил я, дуьнья.
КIанзавайди тамашдай ваз кьве вил я, дуьнья.
Сад билбил я ви бахчада, садни, есир хьиз,
Буьркьуь яз рикI ви къузадик, сефил я, дуьнья.

2.
Агъзур жуьре рахайтIани чIалал куьн,
Язва чилел са ивидин кIватIал куьн.
Эй, инсанар, - и дуьньядин мугьманар,
Вучиз жезва сад-садавай яргъал куьн?

3.
Пуч мийир вахт, гьавайда сят къурмишиз...
Къелем илиг, жезвачтIа тар битмишиз.
геж тавуна, вахкун чилив буржияр,
Атанвач чун дуьньядиз тIям дадмишиз.

4.
Я вахтунал кьенерарни вегьез жедай туш.
Я дуьньяда кIандайвални къекъвез жедай туш.
А кьил авач чи дердерихъ, кангур жезва чун...
Квез я абур?! Эхиратдай хквез жедай туш...