Щэ ны вмэрла та Украина...

Тамара Крячко
  использован Кубанский суржик.
*     *      *
Баба Маня, прабабка Нина
Щэ ны вмэрла та Украина
Дэ кохають и подають,
Собырайтэ йеи, мою!
Откыдайтэ всэ, шо  нэгожэ
И Господь на нас глянэ, може...
Сылы духа дасть для житя?
Повытуха нысэ дытя!
Народылось тилькэ, манэнькэ,
Наградыло йим нэбо нэньку.
Нэсмышлённэ дытя, рэвэ
Йерэхоном,
Маманю звэ,
Сэстрив всих йеи, всих браточкив,
У Днипри шоб крэстылы дочку,
Всколыхнулась шоб та вода
Крэстным гулом, по городам.
Дытыня, хоть нэ знае рэчи,
Прогоня своим крыком нэчисть.
Собыра православных в гурт,
Вже пора, бо грядэ - абсурд.
Выклыкаю я тут умэрших,
Шо покаявшись, нэбо дэржуть,
Чий рэвнывый чую прыгляд.
Вид тиля поката зэмля:
,,Дид Йеванэ, прапрадид Марко
От тюльпанив заморскых жарко,
Може высадымо свои,
Шо як выси, шо як рои?
Зажывэм у Хрыста за пазухой,
Як нарвэм и поставым в вазы йих...,,