Пiд тиском нездоланностi обставин...

Лариса Лорнет
Під тиском нездоланності обставин
Часопис сивий турбулентності подій
Вже вкотре сповідає отче аве
І свято окропляє древній Кий.

Химерно проповідують синоптики;
Лінчуюють на городах «ворогів».
Як ворони клюють на благо оптики –
то ж людяністю дзьоб їх остовпів.

А я вартую димні ці намети
І вірю, - нас підтримає весна,
Бо все це віри й гідності прикмети
Країни, що в нас кращої нема...

Країни, що прокинулась від сплячки,
Відстояна і тут, і в забутті,
Вчувається в слова оповідачки,
Свідомо їх планує у житті...

                15.02.2014