Вони горять пречистим

В.Выхристенко

Братам – українцям на Майдані – всім так званим невірно
«бандерівцям» та «беркутовцям», жінкам і дітям Майдану               

             ***
Вони горять пречистим світлим
Не згаслих  душ братів зірки,
Побитих в смерть, та Небом вкритим
В сувої Вічності гірки.

Повстали ви – брати невдовзі
Одної матері сини,
Чи ви пристали на порозі
Своєї власної вини?

Чи ви в одвіті за то лихо,
Що вам досталося одліт
От всіх нещасть, що нишком, тихо
Прибрала доля в заповіт!

Не вірю я, що та облога
Нам замість єдності, брати,
Не хочу смерть! Не в ній залога,
Щоб спільність людяну знайти!

І ви, святі мені без раю,
В пекельних вогняних печах
Встаєте тут, де марно маю
Життя як вистражданий прах…

20.02.14 Київ