Люди, схаменiться!

Людмила Данилова
                Зупиніться, люди!
                Схаменітесь, браття!
                З Києвом що буде?
                Скрізь горять багаття,
                Дим, як чорна хмара,
                Застилає місто.
                Зупиніться, люди!
                Не було б запізно.

                Тут протистояння:
                Брат навпроти брата.
                Кулі та каміння…
                Жертв вже забагато:
                Від легких поранень –
                До тяжкого стану,
                Від величних прагнень –
                До смертей Майдану.

                Лікарі невпинні
                Оперують в храмі…
                Винні чи невинні
                Люди – жертви в драмі.
                У вогні будівлі,
                Площа в барикадах,
                Снайпер на покрівлі,   
                Та працює Рада.

                По обидва боки
                Ждуть із нетерпінням,
                Чи ж бо зроблять кроки
                До порозуміння?
                Зупиніться, люди!
                Браття, схаменіться!
                В мирні перемови,
                Люди, поверніться!