Мирний протест

Надежда Троян
Знову палають шини,
Знову лунає клич.
Люди, що сталось нині,
Світло накрила ніч...
Мирні і добрі люди
Зброю в руки  взяли.
Що ж тепер буде, люди,
Миру не зберегли...
Камінь летить в людину,
Їде на поміч швидка.
Стійте, чийсь син загинув,
Совість ваша глуха?
Люди, чуєте, люди,
Зло пора зупинить!
Біда чатує повсюди,
Дивіться, вона не спить.
Знову палають шини,
Каміння летить в людей,
Батько в дитини загинув,
Згляньтесь на сльози дітей!
Чути з трибун молитву,
Читають всі "Отче наш..."
Потім ідуть на битву,
Говорять, прости Боже, нас,
Як  ми ворогів прощаєм...
Прости нам і поможи!
Камінням в братів кидаєм...
До миру дорогу вкажи!
Господи, дай же нам сили,
Душу свою не згубить.
Край зберегти свій милий,
Брата по крові любить!