Буслы у святых абдымках

Инна Дорошкевич
І як закаханыя – поруч – птушкі трымаюць свой вырай.
Ім хочацца шчасця(!),
любові(!)
і – марыцца, – каб не згінула –
Вялікая Мара – 
аб Волі,
аб Роднай Зямлі,
і – пашы –
Ніколі(!) Ніколі(!) Ніколі(!)  – чужое не стане нашым.

Таму, – калі хочацца хлеба, – гарайце вясной раллю.
Калі хочацца – Светлага Неба – шануйце сваю Зямлю (!)
І, – як закаханыя… – поруч – Буслы ў “святых абдымках”.
Яны шчаслівыя (толькі) – дзякуючы сумесным малітвам.

19.02.2014.