Саерд

Алан Гаев
Саердыгон `хсаев   аернуаерды,
Баестаетыл сау куырает.
Уадымс ме’уаенгтае аеууаерды,
АЕрдз бафынаей аенаемает.

Цаест маем Санайы хох  дары,
АЕвраегъаей йае  баслыхъ  зыны.
Терк  а-лол-лайтае зары,
Стъалытаем маей тырны.

Диссаегтае уары, хаессы,
Талынгаей хъавгае тарф фын.
Ме`ккой сындаеггай каены
Аргъаеуттаей дзаг хызын.