Ныв

Алан Гаев
Араех  хуыссаегхъаелдзаегаей,
Ахсын сауаехсиды тын.
Хаехты баерзаендтыл ,заеринаей,
Маехицаен ,даеу ,ныв каенын.

Аллы хуызон ахораентае,
Амоны мын аервырдын.
Райдзаест бон, аехсаердзаенты
Маехицаен ,даеу ,ныв каенын.

Таелтаег уадаен ,йае барцаей
Дае ном арвы къуырфы фыссын.
Фурды урс фынк уылаентаей
Маехицаен ,даеу ,ныв каенын.

Нае цоты райгонд цаестытаей,
Маенмае,цыма, худгае каесыс.
Сае заердиаг,фаелмаен хъаебыстаей,
Дыдаер ,цыма, маен ныв каеныс!