Фынты амаеттаг

Алан Гаев
Адаергаей аембаехстис аедых изаераехсид,
Сынты базыраей хаехтыл нуаерзт аерцыд.
Сауаендаерг куы ахиза аембисаехсаевы аефцаег,
Бауыдзынаен ногаей фынты амаеттаг.

Самайынц мае алфамблай фаелитой хъазт,
Схаеццаетае мын каенынц рахиз,галиу,'мраст.
Азаелдзаенис талынджы хъарм,фаелмаен ныхас,
Сайагойтае фаезмынц ныййарджыты цаестынгас.

Фиппайын аез баергае - уымаен уаеваен наей,
Аласы маен уаеддаер сидзаеры саенты заей.
Раст цыма, хъаймает рынтаен базыдтой амал,
Раст цыма, ис аенусмае цард-аенадзал.
 
Уалынджы наем ракаесы,заерин Бонваернон,
Ссудздзаенис аенауаердаей арваен йае каерон.
Къаемдзаестыгаей уайдзаенис маенаей хуыссаег,
Бонырухсмае йае фаелывд бауыдзаен баераег.

Налатаен нае домдзынаен карз таерхон,
Фембаелин ахсаев йемае - аеваесмон!