Фурд

Алан Гаев
Дае цаестыты фурд цъаех-цъаехид,
Хауын йае уылаенты аевджид.
Куы фаеуон йае арфмае тыхласт,
Нае райхъуысдзаен уаеддаер мае хъаст.

Не’змаелын аедыхы аефсон.
Ма мае `суадз мае ахаестон.
Дае хъаебысты фаейлаугае хаст,
Рагон баеллицау у раст.