Фестон дын

Алан Гаев
Искуыдаем каед цаеуай,
Фестон дын мраст фаендаг.
Улаефынмае куы аербадай,
Айтаудзынаен каердаег.

Талынгтае даеу  каед аеййафой,
Даергъватин каендзынаен бон.
АЕвраегътае каед ныхъхъавой,
Фестон аедас аууон.

Таелтаег баехыл куы сбадай,
Уыдзынаен дае аегъдынцой.
Аргъауттаей каецы уарзыс?
Акаенон дын йае кой.

Базаеронд уон дае баесты,
Маехи дын нае каенын аевгъау.
Ма куы  `рхауаед дае цаестаей
Иунаег заелдаг цаестыхау!