Фаендаг

Алан Гаев
Цы схонон даеу мае фаендаг?
Райдзаест бон аеви `хсаевыгон тар?
Ваеййыс мын аенауаердгае `знаг,
Куы та, иузаердыг хаелар.

Иубон, уаераех, мае фаендаг.
Гауызтау заелдагаей быд.
Куы та фесты сау адаг,
Фадкъултаем бырынцъаг аентыд.

Фаелмаей уаелдай наеу нае фидаен,
Нае ивгъуыд бонтае - донласт.
Каемаен дзы наей галиу фаезилаен?
Каемаен уыдис иттаег аемраст?

Даесныйау мын заендтае амоныс,
Куы та даем фаекаесынц аевгъау.
Тагъдаей тагъддаер аезгъорыс,
Заегъаелы ма дзурын :"Фаелаеу!"
 
Цаеудзынаен аедаерсгае. Уастаен!
Фаесид маем аермаестдаер - "Цом!"
Цы уаваерттаем аемае цы баестаем?
Сбаераег каендзыстаем сом.