Уарзт

Алан Гаев
Хъуды комы, цаеугаедонаей
Уаелаервтаем фаехъуысы унаер.
Бараег,йае уарзоны,стыр аенамондаен
Аскъаефта иу изаер.

Адаемаей хъоды ,аелгъыстаей
Хъысмаеты таерхон уаеззау
Туджы малы дзынаезта фыр рыстаей
-"Ох-хаей, каем дае мае Азау?"

Фесаефт йае хур,нал `скаесы
Удхар не'сфаераезта таераз,
Йер даер лаегаеттаей фаехъуысы
-"Ох-хаей, каем дае Таймураз?"

Ганисы хъаеуы, уаелмаердты
Цырты баесты сывылдзы баелас
Судзгае уарзты даенцаегаен ныуахдтой,
Азау аемае Таймураз.