Фыдаелты уаезаег

Алан Гаев
АЕваездаегаей хаеххон хъаеутае,
Фаендаегтаем аедзынаег каесынц.
Сты аемхуызон сае цаутае,
Хъаебултае саем нал цаеуынц.

Сидзаерау,байдзаг таергаейттаей,
Дзыназы, каеуы суадон.
Сарыста хаелддзаг хаедзаердтаей,
Дымгае,йаехицаен ахстон.

Артдзаесты зынгаей фаелтаерд,
Фаехъаерзыс, къонайы раехыс.
Рохуаты дае буц аеваерд,
Дзаегъаелы аенхъаелмае каесыс.

Нае уарзтаей каед фаеуыдзаен хъаестае?
Каед бахъардзаен наем йае фау?
Каедмае ныййараег-хаехбаестае,
Афтид авдаен каендзаен хъеллау?