Сырд

Алан Гаев
Уый та цы у - растдзинад?
Чи заегъы,ссараен аей наей?
Не сгардзынаен аез йае фаед.
АЕдзух у маехирдыгаей.

Цаемаен маен хъаеуы ахуырад?
Рисдзаен фырзондджынаей  саер.
Бухъ цард куыд каенон аенад?
Чиныг,дам, цаестытаен 'взаер.

Чи аерхъуыды кодта фсарм?
Цы пайда маенаен уымаей?
Судзы, дам, цаесгомы царм.
Ме'мае фидауы зынтаей.

Каемаен каенон цыт аемае кад?
Нае хаессын уыдаеттае мае саермае.
Йскаей уаздандзинад.
Хурхы ныллаеуы цаехгаермае.

Тыхтонайае хорз цаерын,
Богъдаби, аедылы мае дзырд.
Риуы аембаерцаей цаеуын.
Рауад маенаей - дзаебаех  сырд!