Мигъ

Алан Гаев
Фаеуаелахиз баестаейыл мигъ.
Фаеваейынц даелдзаеххай обаутае.
АЕнаенцойгае аердз фаеджих ,
Тайынц аевастаей йае саутае.

Уд сси аердуйау таенаег.
Цад цыма райвылд мае цуры.
Ме`взонг бонтаем уынаег,
Йае урс уылаенты ныгъуылын.

Дардаей уадымс хаессы,
Зонгае, аив ныхас.
Хъаелдзаегаей фыд маем каесы:
"Аллы бон цу наем аегас!"

Мад уым мае саер адауы:
"Каем уыдтае хъаебул?Афтае раегмае?
АЕрбауа мае уд дае фаехъхъау!
Ма куы ныххау зындзинадмае.."

.............................
Ныййарджыты хъизаемаердтае,
Мигъы фаерцы фаекодтаин рох ,
Фаелае сае сау цыртдзаеваентае
Мае риуы дызыргъ гонд джебогъ!