Мадалон

Алан Гаев
Кого-то исцеляет от болезней,
Другой язык,но мне на нём не петь.
И если завтра мой язык исчезнет,
То я готов сегодня умереть...
                Расул Гамзатов.


Табу Дын  Царднывгаенаег!!!
Радтай нын мадалон 'взаг.
Нае куывдтае , баллицтае алыхуызон,
Исыс баерзондмае аехсызгон.

Нае дзырд у фаелмаен цаеугаедон
Иры кадау уаераех , аегаерон!
Йае уылаентыл не`фаедгы нау.
Забыты рохуатаен аевгъау.

Авдаены зард аецаегаелон,
Ирондзинадаен каерон.
Къонайы баесты уазал дур.
Иронау хъаебулмае ‘сдзур.

Фыдаелтае даер маердты баестаей
Каесынц наем тызмаег аерфыгаей.
Фаекаенаем сае зонынад цъус..
Чи ма сын заегъдзаени -"Рухс"?

Дагъистаны хъаебул, хаедаегъдау,
Гамзаты фырты заегъдау:
"Куы фесафа не`взаг сомбон,
Уадз амаелон аез абон!"