Бiль у серцi... синочок... спомин

Вера Кухарук
пам'яті  Михайла  Франчука,
народився  в  селі Жолудки, Шепетівського  району,
Хмельницької області
нагороджений орденом  "Червоної  зірки" (посмертно)

За вікном промайнула дивна
Чи то тінь у саду, чи примара,
А чи пляма  на склі незмивна?..
Тільки  сон, наче  Божа  кара...

Знов вважається  тихий стогін.
Наче маска — бліде обличчя.
Біль у серці...  синочок...  спомин.
Розривають  навпіл  протиріччя.

Ні початку болю, ні краю...
А так хочеться спраглої втіхи!
Ти з вогню потрапив до Раю?
Ось пташам визираєш з-під стріхи...

За які це гріхи відплата?
Хрест важкий я ще  довго нестиму...
Знову думи, немов пташата,
Що втікають на південь на зиму.