Вже давно не стрiляють

Вера Кухарук
Вже  давно  не  стріляють...  забулись  Афган  і  тривога,
Залишається  крила  лелечі  просити  у  Бога,
Щоб  могла  я  до тебе  у  гори  холодні   злітати,
Щоб  сосни  Гімалайської  гілочку  ніжну  зламати.

А  у  нас  на  Вкраїні  розквітла  калина   весною,
Я  сумую  одна,  мов  вербичка  ота  над  водою.
Скільки  доля  недобра  мені  бідній  крила  ламала,
Та  із  серцем  розбитим  у  горі  слабкою   не  стала.

Я  не  скаржусь  на  долю,  бо  знаю,  що  не  допоможе.
Подаруй  хоч  хвилиночку  щастя,  ласкавий   мій  Боже!
В  край  далекий  всім  серцем  щоденно  до  милого  лину,
Дай  побачити  любого  в  зустрічі  рідку  хвилину.

Відцвітає  життя,  мов  калини  цвіт  в'яне    весною.
Залишаюся  знову  одна  наодинці  з  журбою.
І  доводиться  дітям-онукам  крізь  сльози  всміхатись,
Що  зустрінемось  за  життєкраєм...  на  це    сподіватись.