Зард аемае кафт

Алан Гаев
`Хсиды аевидийгае баераегбон,
Азаелынц зарджытае рындзтыл,
Хистаей -куывдмае Ирыстон
Сиргае фаеуайы къаехфындзтыл.

Нае "Амазонкатае" аразынц
Баегънаег буарттаей уылаентае.
Цыбыр къабатае фаейлауынц,
Ферттивынц уаелбаедаентае.

Сыкъадзаеф "Скифты-Аланты-...."
Саехимае каенынц мондаг.
Иумае хъомыл каендзысты
`Взаргае "Наертон" заенаег.

Нозт,хаеринаг парахат
Мах - саейраг фаендиаг.
Нае нысан- цард аенаемает
Хонаем наехи-"Ариаг".

Иттаег нае уарзынц сыхаегтае,
Цаеуаем уазаегуаты аедас.
Фыр уарзонаей сае даендаегтае
Нае уындаей каенынц къаес-къаес.

Узаелдысты нае заераедтае,
Иу даер нае ниуы сыдаей.
Адджынаен хаестон майдантае
Бауилынц  мылытаей.

Нымд фаесиваед - хистаертаен
Асаерфынц цаестысыг.
Зындгонд фыссаегтаен саертае,
Махмае нае каенынц лыг!

Нае иузаердион разамынд,
Махыл аервылбон тыхсы.
Хсаевы даер не`ркаены цъынд,
Фаейнаердаем, каед умаей ,наерсы?

Фаесараентаем уайынц улаефын,
Ахаессынц семае нае рыст.
Саермае куыд бахаессыс фауын?
Уыдоны уаеззау ныхыфыст!

Саейраг дыууае аегъдауы,
Нае фыдаелты ныстуан:
1)  Авд-авды гаджидауы.
2) Арахъаен егъау мигаенаен.

Расыгаей ,аеваеццаегаен, Нартае,
Сае хицаен аевзаерстой хъысмает.
Худаегаей арв сыл аерхаудта,
"Фыдваедаей ,дам, хуыздаер аеваед!"