Никуы уал!

Алан Гаев
Дызаердыг аенаехъаен бон
АЕнувыдаей ме`уаенгтае хаелы.
Цаемаендаер мае уд?Цы фсон?
Даеу фенынмае та аенхъаелы.

Уайдзынаен де’рдаем….Маенае дуар…
Ныззилдзынаен хъавгае даегъаел.
Бамбардзаен ме`ндзыг буар.
Ногаей фаедаен фыдаенхъаел.

АЕдзаераег къуымтаен сае ахст,
Маестаей йае заеллангаей мары.
Талынг уаты къуырмдзаест,
Даерзаег хъаебысаей аефхаеры.

Уаеддаер ма фаерсдзынаен, фаесусаей :
"Наей фембаелаен, нын? Никуы уал?"
Азаелд йае мастисаег ехсаей ,
Ныкъкъаерцц ласы:" Нал!.. Нал!..Нал!.."