Мысын

Алан Гаев
Заердае аенаедаеу куыд рисы,
Не`мбаерстон балцы агъоммае.
Аллы ‘хсаев фынты фаекаесын,
Дае раесугъд цаестытаем комкоммае.

Цаессыгты аертаехтае куы 'згъаелыс,
Дард баестаем хъуысы маем унаер.
Сусаегаей,ихы къаерт-сагъаес,
Халасаей ныддары мае саер.

Зынвадатаей заердае аесдзуры,
Арф бахъараед даем йае ныхас:
"Банхъаелмае каес маем!"- уый куры,
"Даеу фенын мае ахсджиаг хаес!"