Зымаег

Алан Гаев
АЕрвон сасир луары,
Заеххыл аерызаеры ссад.
Даеттае се`рттиваг згъаеры,
АЕнцаддзинады аефсад.

Ныссуйтае хызгондаей баелаестае,
Хуымтаен сае каерц баезджын.
Хаехтае та заейты ахаесты
Се`рфыг тызмаег,хъуынджын.

АЕрхытае `мбаехст ,нае зынынц,
Афаелмаен дурджын фаендаг.
Баелццоны дардмае фаесайы
Раст цыма наеу таессаг.

Хъазы зымаег-фаелитой,
Фаекаесынц таеригъаеддае рог,
Бамынаег азымы кой,
Раст цымае алцы  сног.