Фыдаелон

Алан Гаев
Хъуыдытае зилдугъаей иубон
Ныв кодтой мын ивгъуыд раестаег.
АЕвиппайды-раг фыдаелон,
Цаестытыл ауад, хаестаег.

Сау каердзаемы-хъама,
Нымает худ,фаеййауы лаедзаег.
Загъта:"Ныхас ис даеумае,
Байхъус маем байзаедтаг!

Цардыстаем Туалгомы,
АЕфцаеграебын хызтам нае фос.
Хураей каед не`фсаестис ком,
АЕмваендаей уыди цардыхос!

Хистаерты цур-саергуыбыраей,
Знаджы ныхмае-аергом.
Не`здаехтон худинагаей,
Топпы дзых аемае карды ком!

Мулк  каед нае уыдис бирае,
Уаеддаер хастам саертае баерзонд.
Зындгонд уыди наехъаен Ираен,
Нае хибардзинады амонд!

Ды та- даехимае аеркаес!
Цы у ныр дае царды уаг?
Цы баесты дын у аедас?
Цы зыр-зыр каены уаераг?

Зулмае каесыс, маегуырмае,
Фаесайыс дае лаеджы ныхас,
Хаелаеггаенгае искаей мулкмае
Агурыс аеввонг минас.

Бараей наефаедджиагаей
Байдзаг каеныс гуыбын.
Карз нозты хаейраегаей
Бамынаег зонды тын!

Рагаей даем бинонтае дарынц
Зыбыты их цаестынгас.
Хицаудтаем наей нымады
Дае лыстаег,аедых хъаелаес!

Цы рауад  даеуаей?Уацайраг?
Каеннод та аегомыг фос?
Кавказон сыхаегтаен ды знаг!
Каей азым у уый, каей аххос?

Хаерзиуджытае аемае майдантае,
Раесугъд козбау ныхас,
Афтауынц дыл хъадамантае
Райс дзы даехи иуварс!

АЕнцон аргае наеу  - саерибар,
Искуы куы `суай йае аккаг,
Каей никуы ваеййы лаевар,
Базондзынае-байзаедтаг!!!"