Ахуд маем

Алан Гаев
Хур фесты ‘наехъаенаей заерин таемаентае.
Мае ном куы фаедзурыс,куы худыс фаелмаентае,
Сахоры маей аевзистаей фаендаг,
Базыдта уый даер,мае фаендты саейраг.

Дадзинты туг азгъордзаен тагъд,
Заердае аерцаегъды риуыл аемдзаегъд.
Хъуыдытае ерысаей аразынц дугъ,
Мае уд даеу фаемысы аедзух.

Азгъаелы стъаелфаентае Арфаены фаед,
Хъазы аертивгае цъаехцаестон цад.
Уадымс даеуау агайы мае къух,
Дуне аенаедаеу аззаейдзаен цух!