Заердае

Алан Гаев
Заегъ ма мын,дае хорзаехаей,хур.
Куы хоныс даехи аенусон?
Улаефынмае,урс хохы цур
Куыд тагъд аныгъуылдтае дысон?
          Маей даер, мах  аердумае нае дары.
          Цы каены ныл фсоны таергай?
          Рухс наем хардзагау хъары.
          Амбаехсы аевраегъты `стаей.
Уад-дымгае,махаен цы хъаерзыс?
Куы нал нын лаеваердтай аенцой?
Байбын аентаеф бон фаебадыс,
Къаедзаехтаен каеныс нае фыдкой.
          Айдагъ мае заердае,`Скаенаеджы фаендонаей,
          Йе`мгъуыд маенаен баераег наеу,
          АЕнаенцойгае,`хсаевтаей `мае бонтаей
          АЕнувыдаей агуры даеу.