Мае дуне

Алан Гаев
Бонхорз,мае дуне!Заердиаг фаезаегъын даеуаен,
Хураей аефсаест ме`наеаипп аехсаердзаен.
Каесын даем дзагъуыраей,раесугъд дае аемае егъау.
Ахаедгае хаерзтае маенаен нае каеныс аевгъау.

Наебауыдзыстаем даеуимае,никуы иппаерд,
Уаеззау хъадамантае дыл никуы аерцаеудзысты `ваерд.
Мае уды фаердыгау,миддуне,даеу хъахъкаенын,
Царды таессаертты ‘мае тигъты де’руаджы цаеуын.