Дае цаестытае

Алан Гаев
Дае цаестыты аервылбон,
Цъаех арв йаехи фаефаезмыны.
Мае зындзинаеттаен каерон
Сае аивдзинады фаезыны.

Дае заердае зыбыты `ргом,
АЕдзух маем фаелмаен `cдзуры.
Уадындзы заелтау дае ном,
Уарзты фаендаг агуры.

Дае бахудт цинаейдзаг хъазтау,
Азаелы уды хъаераей.
Ды мае амонджын цау,
Хур,стъалытае,маей...