Роднаму дому

Клавдия Семеновна
Дом жывы, пакуль жывая мама...
Праз густы фіранкавы узор
Вечарамі з-за ссівелых рамаў
Лье святло ў спавіты цемрай двор.

Ветру наўздагон дымок вясёлы
Скача над страхою ў ранні час.
Дом жывы. Нібы малых са школы,
З  мамай на абед чакае нас.

Ля двара прыветна сцежка ўецца,
І   ў вяргіняў квецені густой
Дом, жывы, спявае і смяецца,
Мамінай аблашчаны рукой.

Дзверы ўсім гасцінна адчыняе
І   гасцей частуе за сталом.
Дом жывы, пакуль яна жывая.
Разам з мамай памірае дом.

…  Муравою сцежка ўдзірванела.
З   тое самай горкае вясны
Дом стаіць глухі, сляпы, знямелы
І  халодны, як прывід начны.

Ён стаіць, атулены вятрамі.
Дом, памерлы, нам жывы дакор.
Ён ужо не дом, ён - помнік маме,
Дом, што разам з мамаю памёр.