Ард

Алан Гаев
Ме`наерцаеф фыдыбаестае!
Ме`фсаермдзаестыг Ирыстон!
Де`наебафидгае хаерзтаен,
Куы скаенин мае риуаей ахстон.

Рымысынц дыл маенгдзырддае,
Лакъон каенынц де`гъдау.
Хинысырдтае нае фырттаей
Каенынмае хъавынц дондзау.

Нае хаехтае  тымыгъаей цъаехнад
Заейтае, лаесаентае уаераех.
Каераедзийы, аеваеццаегаен, тагъд
Ивдзысты арв аемае заехх!

Фидар лаеу ! Ма фаецуд Ирыстон!
Фестон дын болат `хсаргард.
Тохифтонгаей иумае,бахъуыды бон
Лаеудзыстаем!Хаерын дын ард!