А-лол-лай

Алан Гаев
Сымбаелаед дыл хуыздаер фын
Акаен мае хъаебул фынаей.
Фен заеринаей дзаг чырын,
Бирае хцайае хуыздаер наей!

Балхаендзыстаем,макаен хъыг,
Хаедтулгае зынаргъ уаердон.
Каендзынае йыл аезнает цыд,
Маегуыртаен 'вдис зындон.

Каесаенцаестытаей уаелаеты,
Дае буц фыдау,базон каесын.
АЕввонг падцахадон аехцатае,
Адджынаен байдай хаерын.

АЕнхъаелмае куы каесы дае фыд,
Каед райсай дае фыццаг гаертам.
Йае заердаехаелар удыл-мыд,
Уыдзаен дае фыццаг хаерам.

Акаен уал хъаебул фынаей,
Сравдз дын каендзыстаем бынат.
Цаеудзаен даем хаерзиуаеггур маей,
Раевдаудзаен даеу заеххон дзаенает!