Азаелд-Эхо

Алан Гаев
Ныббадтис тар арвыл стъалыон рыг,
Ныккъулысты талатае аенкъардаей.
Уад сусаег ныхаестаей фаехъыг,
АЕрхаессы,аерхаессы,
                нае баеллицты азаелд тынг дардаей.

Каем фаенды куы уай мае уды аембал,
Цы фаенды аенаезонгае баесты.
Тарф фынаей маен ракаены хъал,
Дае заердае,дае заердае,
                мае заердаейыл цыма аеххаессы.

Зон аей мае иунаег,мыййаг куы каесон,
Адзалаен йае сатаег къаесаермае.
Нае бакаенин, уаеддаер, фаесмон,
Уыдзынаен,стъалыйау,
                аедзухдаер уыдзынаен дае саермае.