Киянину

Светлана Шемякина
Чуєш, стогне та реве
Дніпр? Здимає хвилі,
Бо крокує по землі
Знов фашистська сила.

Та поглянь-но у вікно
Ти, киянин милий, -
На майдані вже давно
Свастика чорніє!

Чи цього хотів Тарас,
Чи цієї  волі?
Та, невже, бажав для нас
Він такої долі?!

Схаменись, киянин!  Ти
Чуєш? Досить спати!
Нам з Європи привели
Вже війну до хати.

То ж постаньмо звідусіль
(Схід та Захід разом!),
Знищимо чуму усі
Вкупі одним махом!

07.02.2014; 3.00-4.00