Не любимо ми багатих

Михаил Онищенко
Не  любимо  ми  багатих,
а  за  що  же  їх  любити,
що  вони  для  нас  зробили,
щоб  могли  ми  добре  жити?

Не  любимо  ми  багатих,
бо  вони  скоробагаті.
А  ми,  як  ті  дурноваті,
Самі  в  тому  й  винуваті.

Не  любимо  ми  багатих,
бо  в  нас  вони  хамоваті.
І  ми  також  винуваті,
Що  багаті  в  нас  пихаті.

Не  любимо  ми  багатих,
бо  вони  таки  марнуваті.
А  ми,  уже  не  простуваті,
і  не  забули,  звідки  багаті.

Не  любимо  ми  багатих,
бо  вони  були  злодіюваті.
А  ми,  були  б  не  біднуваті,
Коли  б,  не  стали  вони  багаті.

Не  любимо  ми  багатих,
бо  всі  вони  хитруваті.
А  ми,  не  такі  хитруваті,
то  й  не  стали  всі  багаті.

Не  полюбимо  ми  багатих,
поки  вони  не  зрозуміють,
що  усі  хочуть  краще  жити,
і  з  цим,  треба  щось  робити.

        лютий  2010;